0
Stegt kuller med bagte kartofler og grøn salat med friskost

Stegt kuller med bagte kartofler og grøn salat med friskost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Skær kartoflerne i halve, og vend dem med en smule olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.

Bag kartoflerne på en bageplade i ca. 20-25 min., til de er møre, og har taget godt med farve.

glaskålbladsellericitronKota-ostdild
5 min.
Lav salaten

Hak dilden fint med en skarp kniv, både stilke og blade.

Skræl glaskålet med en kartoffelskræller, og skær det i tynde, tændstikslignende strimler.

Skær bladselleri i tynde skiver. Vend glaskål, dild og bladselleri sammen i en skål med masser af fintrevet citronskal, citronsaft og lidt olivenolie.

Smuldr osten ned i skålen, og vend det hele rundt. Lige inden servering krydrer du salaten med en smule salt og et skud friskkværnet sort peber.

kullerfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt.

Varm en pande op på højeste blus, tilsæt lidt olie, og steg fisken i 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sek. på den anden. Når fisken er mælkehvid, er den færdig.

30 min.
Anretning

Anret kartofler og fisk på en tallerken med salaten på siden. Kom gerne et par dråber olivenolie over retten til sidst.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?