Start med at sætte linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt.
De skal koge i ca 15 min., til de er møre.
Skræl majroerne, og skyl spidskålet.
Skær majroerne i små tern, og del spidskålet i store både.
Hak oliven groft med en kniv.
Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg kålen på skærefladen, til den har taget godt med farve. Krydr med lidt salt.
Rør creme fraiche og rygeost sammen i en lille skål.
Rengør panden fra før, og sæt den over blusset igen.
Del fisken i kuvertstykker, og steg dem i 3-4 min. på den ene side og derefter max 30 sekunder på den anden. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Dræn linserne for vand, og vend dem sammen med oliven, majroer og lidt olivenolie.
Anret linserne på en tallerken med fisken ovenpå, og spidskål på siden. Kom en god klat rygeostcreme ved.
Velbekomme!
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kundekommentarer ()