0
Stegt havkat med morkelsauce med salat af spinat og spidskål samt citronconfit

Stegt havkat med morkelsauce med salat af spinat og spidskål samt citronconfit

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Gourmet

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.

nye kartoflerbredbladet persillesmørsalt
1 min.
Kartofler

Skyl, skrub, skræl eller skrab kartoflerne og kog dem møre i rigeligt, godt saltet vand. Damp kartoflerne tørre, og vend dem med en klump smør og hakket persille. 

rødt spidskålbredbladet persilleolivenolie, ekstra jomfrucitronconfit
5 min.
Salat af spinat og spidskål

Skyl spinaten og slyng den tør i en salatslynge. Fjern de yderste blade på spidskålen, og del den i 2 dele. Skær stokken fra, og snit kålen, så fint du kan. Kom den snittede kål i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug kålen med dine hænder, så den bliver jævnt saltet. Lad den stå i 5-10 min. Hæld evt væde fra kålen, og vend den med ca. halvdelen af citron confit'en, lidt god olivenolie. Smag til med salt og peber. Lige før servering vendes spinaten i.

havkatfilet uden skinden smule rug- eller hvedemelsmørneutral olie til stegning
25 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker. Krydr stykkerne med salt og peber og vend dem i lidt rug- eller hvedemel. Steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt klaret smør eller neutral olie.

Fiskene steges primært på den ene side i 2-3 min., til de er gyldne.

Vend fiskene, og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 2-3 min.

Kom de stegte fisk på lidt fedtsugende papir, såsom køkkenrulle. Krydr med lidt salt og peber.

morkelsaucesmør
30 min.
Morkelsauce

Skrab saucen over i en gryde. Kom 1/2 dl kogende vand i bøtten, sæt låg på, og ryst. Hæld indholdet over til saucen i gryden. Kog saucen igennem i 1-2 min. Kog ved svag varme. Pisk 3-4 klumper koldt smør i saucen lige før servering, og juster smagen med lidt citron og salt.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Smør en smule citronmconfit ud på den ene side af en tallerken og anret salaten derpå.

Kommentarer og forslag til opskriften