Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skyl kartoflerne, skær dem i grove chunks, og vend dem med en smule olivenolie og krydderblandingen.
Bag dem i en bradepande i ca. 25 min., til de er møre, og har taget godt med farve.
Skyl broccolien, skær det groveste af stokken væk, og snit herefter broccolien i tynde skiver, så tyndt som du overhovedet kan med en skarp kniv. Brug evt. et mandolinjern, hvis du ejer sådan et.
Lad gerne broccolistykkerne trække i iskoldt vand i ca. 5 min., det gør dem sprødere. Dræn herefter broccolistykkerne grundigt, og kom dem op i en skål.
Pil skindet af grapen, skær den ud i skiver, og herefter skiverne i mundrette bidder.
Brug lidt af saften fra grapen til at syrne fløden med. Pisk fløden let sammen med en gaffel, og smag den til med lidt friskkværnet peber. Den skal være en anelse syrlig, men stadig fed i smagen.
Vend stykkerne af grape sammen med broccoli.
Pil skalotteløget, og hak det super fint med en skarp kniv. Vend det op i skålen til broccoli og grape.
Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle, del den i kuvertstykker, og krydr med salt og peber.
Sæt en pande over ved høj varme, tilsæt en smule neutral olie, og læg fisken på panden. Giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen.
Steg fisken i alt ca. 3-4 min. på den ene side, vend den herefter, og steg den ca. 30 sek. på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Anret fisken på en tallerken med kartofler og broccolisalat på siden. Slut af med at komme den syrnede fløde hen over salaten.
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()