0
Bagt kulmule med ristede rosenkål, grape og hvide bønner

Bagt kulmule med ristede rosenkål, grape og hvide bønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rosenkålgrapeskalotteløg
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 180 grader varm luft.

Pluk de yderste 2-3 blade af kålen og kassér dem. Skær herefter kålen ud i kvarte.

Pil skrællen af grapen og fjern så meget af det hvide kød som muligt. Skær grapen i skiver og skær skiverne i mundrette bider.

Skræl skalotteløget og skær det i super tynde ringe.

hvide bønner
10 min.
Bønner

Dræn bønnerne for vand og kom dem op i en lille kasserolle, sammen med et skud olivenolie, salt og friskkværnet peber. Lun dem igennem et par minutter ved mellem varme.

kulmulefilet med skindvalnøddekerner
15 min.
Fisk

Del fisken i kuvertstørrelser. Gnid dem med en smule olie, salt og friskkværnet peber. Læg dem i et ildfast fad.

Sæt fisken i ovnen og bag en til den er gennembagt - ca. 12-15 min.

Rist valnødderne på en tør pande og hak dem derefter groft.

valnøddekerner
25 min.
Rosenkål

Brug panden fra valnødderne fra før og varm den op igen ved høj varme. Tilsæt lidt olie og steg kålen hårdt og kort, så den tager farve men beholder bid og sprødhed. Ca. 2-3 min. Krydr med salt og friskkværnet peber og kom dem op i en skål. 

Vend løgringe, grapestykker, valnødder og rosenkål sammen. 

feta
30 min.
Anretning

Pluk fetaen ud i brud og vend dem løst sammen med bønnerne. Anret bønner og feta i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå og rosnekålssalaten på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?