Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs opskriften grundigt igennem før start.
Snit løgene i strimler med en kniv. Sæt en lille gryde over ved mellemhøjt blus og tilsæt lidt olie. Steg løgene til de begynder at tage farve i kanterne 3-4 min. Kom risene op i gryden og rør godt rundt. Tilsæt vand og kog efter anvisning på pakken.
Kom daalkrydderi og linser op i en anden gryde og dæk med vand. Lad det simre under låg til linserne er helt møre og kogt til en grød. Spæd evt til med vand løbende, hvis gryden er ved at koge tør. Smag til med salt.
Rib grønkålen af stilkene, snit den fint med en kniv og kom den op i en skål. Tilsæt lidt salt og knug det godt sammen med hænderne.
Hak korianderen groft, både blade og stilke.
Pil skrællen af grapen med fingrene, skær den i skiver og herefter i mundrette bider. Kom stykkerne op i skålen med grønkål, sammen med et par dråber olivenolie og korianderen. Vend godt rundt.
Skær fisken i kuverstykker og krydr dem med salt.
Varm en pande op ved høj blus og tilsæt en smule olie. Steg fisken ca. 3-4 min på den ene side og 30 sekunder på den anden. Fisken er færdig når den er mælkehvid.
Smag daalen til en sidste gang og anret den i en dyb tallerken sammen med risene. Kom fisken ovenpå og salaten på siden.
Velbekomme!
Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.
Daal krydderi indeholder: 20% gurkemeje, 20% spidskommen, 15% sorte sennepsfrø, 15% gule sennepsfrø, 15 % garam masala, 5% asafetidia, 5% karryblade, 5% kasuri methi.
Kundekommentarer ()