Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs opskriften grundigt igennem før start.
Start med at sætte en stor grydefuld vand over at koge til nudler. Husk et godt skud salt.
Pluk pak choy ud i blade, og halver de største på langs.
Snit hvidløget i super fine strimler.
Kom saften fra limen, ca. 10g miso og 1 spsk. soya pr. kuvert op i en skål.
Pisk det godt sammen, og smag til med et lille drys sukker.
Kog nudlerne, til de lige netop er møre.
Varm en pande eller wok op ved højeste varme, og tilsæt en smule olie. Lynsteg pak choy, gulerødder og hvidløgsskiver i 1-2 min., og tag dem så af panden igen.
Steg gerne over flere gange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.
Skær fisken i kuvertstykker. Tør panden af fra før, og tilsæt lidt ny olie. Steg fisken i 3-4 min. på den ene side, og ca. 30 sekunder på den anden. Krydr med salt.
Anret nudler, fisk og grønt i en dyb tallerken. Rør godt rundt i marinaden, og fordel den over retten. Pluk basilikumblade ud over, og spis gerne med pinde.
Velbekomme!
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.
Kundekommentarer ()