0
Stegt lange på nudler med miso og pak choy
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Læs opskriften grundigt igennem før start. 

pak choyhvidløg
1 min.
Ordn det grønne

Start med at sætte en stor grydefuld vand over at koge til nudler. Husk et godt skud salt.

Pluk pak choy ud i blade, og halver de største på langs.

Snit hvidløget i super fine strimler.

brun misolimetamari/soya
4 min.
Lav marinaden

Kom saften fra limen, ca. 10g miso og 1 spsk. soya pr. kuvert op i en skål.

Pisk det godt sammen, og smag til med et lille drys sukker.

nudler
15 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne, til de lige netop er møre.

pak choyhvidløggulerødder i julienne
20 min.
Steg det grønne

Varm en pande eller wok op ved højeste varme, og tilsæt en smule olie. Lynsteg pak choy, gulerødder og hvidløgsskiver i 1-2 min., og tag dem så af panden igen. 

Steg gerne over flere gange, hvis du laver mad til 3-4 kuverter.

langefilet uden skind
25 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker. Tør panden af fra før, og tilsæt lidt ny olie. Steg fisken i 3-4 min. på den ene side, og ca. 30 sekunder på den anden. Krydr med salt.

thai basilikum / holy basil
30 min.
Anretning

Anret nudler, fisk og grønt i en dyb tallerken. Rør godt rundt i marinaden, og fordel den over retten. Pluk basilikumblade ud over, og spis gerne med pinde.

Velbekomme!

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?