0
Stegt lange på nudler med miso og pak choy
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

pak choyhvidløggulerødder
1 min.
Grøntsager

Skræl gulerødderne, og skær dem i stave på langs.

Pluk pak choy ud i blade, og halvér de største på langs.

Snit hvidløget i super fine strimler.

brun misolimetamari soya sauce
4 min.
Lav marinaden

Kom saften fra lime sammen med ca. 10 g miso og 1 spsk. soya sauce pr. pers. op i en skål.

Pisk det godt sammen, og smag til med et lille drys sukker.

nudler
15 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne i godt saltet vand, til de lige netop er møre.

pak choyhvidløggulerødder
20 min.
Steg det grønne

Varm en pande eller wok op ved højeste varme, og tilsæt en smule olie.

Lynsteg pak choy, gulerødder og hvidløgsskiver i 1-2 min., og tag dem så af panden igen. 

Steg gerne over flere gange, hvis du laver mad til 3-4 pers.

langefilet uden skind
25 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker.

Tør panden fra før af, og tilsæt lidt ny olie.

Steg fisken i 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sek. på den anden. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

Krydr med salt.

basilikum
30 min.
Anretning

Anret nudler, fisk og grønt i en dyb tallerken.

Rør godt rundt i marinaden, og fordel den over retten.

Pluk basilikumblade ud over, og spis gerne med pinde.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
916 kcal
Fedt:
51,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,2 g
Kulhydrat:
65,7 g
heraf sukkerarter:
13,4 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
45 g
Salt:
3,4 g