0
Stegt Hopballekyllingebryst med cremede linser

Stegt Hopballekyllingebryst med cremede linser

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
dukkahHopballe Mølle kylling, bryst med skind
1 min.
Kylling
Brun kyllingebryst med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet og brunes kort på den anden side. Krydr med salt og peber, læg brysterne i et ovnfast fad, drys med lidt dukkah (brug ca 1/3 her), og steg dem færdige i en 210 grader forvarmet ovn i 5-8 min. Lad dem trække et lunt sted i 4-5 min., før de evt. skæres i skiver. (Gem pande og fedtstof til senere.)
gulerødderdukkahcitron
5 min.
Dukkah stegte gulerødder

Skræl gulerødderne, og brun dem af på panden, hvor du brunede kyllingen. Krydr med salt, peber, citronskræl og det sidste dukkah. Steg dem møre i ovnen sammen med kyllingen. 

grønne linserfløde 38% (piskefløde)bouillon (høns)rødløghvidløg
15 min.
Cremede linser

Kog linserne næsten møre i rigeligt, godt saltet vand. Kom dem i en sigte, og skyl med koldt vand. Pil og hak hvidløg, og skær rødløg i tern. Sauter begge dele af i lidt smør/olivenolie i gryden, hvor du tidligere kogte linser. Kom de kogte linser op i gryden sammen med fløde og hønsebouillon. Kog ind til retten får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Anret som vist på billedet. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?