Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
Skræl pastinakkerne og del dem i kvarte på langs. Vend dem med lidt god olie, salt og friskkværnet peber og bag dem i ovnen til de er mære og har taget godt med farve - ca. 25 min.
Dræn bønnerne for vand.
Pil hvidløgene og snit dem super tyndt med en skarp kniv. Tilsæt lidt olivenolie til en gryde og sauter hvidløgene stille og roligt, til de er blevet møre - uden at tage farve. Ca. 3-4 min.
Tilsæt så bønnerne og rør godt igennem. Sæt til side til senere.
Dræn oliven for vand og hak dem groft igennem med en kniv.
Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle og krydr den grundigt med salt og friskkværnet peber.
Varm en pande op ved høj varme og tilsæt et godt skud olie. Læg fisken med skindsiden nedad og steg dem ca. 3-4 min på skindsiden, så skindet tager godt med farve. Steg derefter ca. 30 sekunder på den anden side.
Lun bønnerne op igen, træk gryden til side og tilsæt creme fraichen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Tag pastinakkerne ud af ovnen. Vask og riv lime og krydr pastinakkerne med den revne limeskal.
Anret bønnerne i en dyb tallerken med fisk og pastinakker ovenpå. Slut af med at komme oliven henover pastinakkerne - og kom gerne nogle dråber limesaft på fisken.
Velbekomme!
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()