Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
Skræl pastinakkerne og del dem i kvarte på langs. Vend dem med lidt god olie, salt og friskkværnet peber og bag dem i ovnen til de er mære og har taget godt med farve - ca. 25 min.
Dræn bønnerne for vand.
Pil hvidløgene og snit dem super tyndt med en skarp kniv. Tilsæt lidt olivenolie til en gryde og sauter hvidløgene stille og roligt, til de er blevet møre - uden at tage farve. Ca. 3-4 min.
Tilsæt så bønnerne og rør godt igennem. Sæt til side til senere.
Dræn oliven for vand og hak dem groft igennem med en kniv.
Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle og krydr den grundigt med salt og friskkværnet peber.
Varm en pande op ved høj varme og tilsæt et godt skud olie. Læg fisken med skindsiden nedad og steg dem ca. 3-4 min på skindsiden, så skindet tager godt med farve. Steg derefter ca. 30 sekunder på den anden side.
Lun bønnerne op igen, træk gryden til side og tilsæt creme fraichen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Tag pastinakkerne ud af ovnen. Vask og riv lime og krydr pastinakkerne med den revne limeskal.
Anret bønnerne i en dyb tallerken med fisk og pastinakker ovenpå. Slut af med at komme oliven henover pastinakkerne - og kom gerne nogle dråber limesaft på fisken.
Velbekomme!
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()