0
Stegt hvilling/kulmule med gnocchi, citroncreme, palmekål og Himmelbjergost

Stegt hvilling/kulmule med gnocchi, citroncreme, palmekål og Himmelbjergost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gnocchibroccolihvidløgHimmelbjergosttimiancitron
1 min.
Gnocchi & Palmekål:

Steg gnocchi på en varm pande i halvt smør, halvt olivenolie sammen med plukket og hakket timian (gem stilkene til fisken) og finthakket hvidløg. Lad det hele stege ved hård varme i 2-3 min., til gnocchierne er gyldne og lækre. Skær bladene af stilkene på palmekålen og del derefter bladene i 2-3 mm tykke skiver skyl det grundigt. Kom palmekål på panden sammen med gnocchierne, og steg videre i 2 minutters tid. Riv nu halvdelen af osten i sammen med lidt af den gule skal fra citronen, og vend rundt. Smag til med salt og peber og servér. 

creme fraiche 38%citron
10 min.
Citroncreme:

Rør creme fraiche med salt, sukker samt citronsaft og -skal. Kan evt. piskes let for en mere fast konsistens. 

hvillingfilet med skindmediterranean fish rubhvidløgtimian
20 min.
Fisk:

Soigner fisken, og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt, peber og fish rub. Vend fisken i hvedemel, og steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Brug et grydelåg eller en tallerken, der akkurat er lige lidt mindre end panden, til at lægge et semi-hårdt pres på fisken de første 30 sek. af stegningen. Dette modvirker at fisken trækker sig sammen, og dermed kan du få sprødt og lækkert skind. Læg et par hele letknuste, upillede fed hvidløg på panden, og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt de afplukkede timiankviste samt et par små klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

25 min.
Anretning:

Som vist på billedet med lidt citroncreme + evt. lidt ekstra revet citronskal over.

Bonusinfo

Mediterranean fish rub indeholder:

Fennikel, koriander, citronskal, timian, hvidløg, sort og rosa peber samt urteboullion*.
Alle ingredienser er økologiske.

*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, maltodextrin, gærekstrakt, grøntsager og urter 7,8% (porre, persille, selleri, bukkehorn, løvstikke, gulerødder, pastinak, løg) soja sauce, gurkemeje og solsikkeolie.

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?