0
Stegt hvilling med kartoffelbrud og rosenkål

Stegt hvilling med kartoffelbrud og rosenkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartoffelbrud: Smag creme fraichen til med rigeligt salt og friskkværnet peber, så den er godt krydret. Smag derefter til med revet hvidløg og revet citronskal, evt. en smule citronsaft. Den skal kun smage ganske blidt af hvidløg. Skrub kartoflerne grundigt og kog dem med skræl i saltet vand til de er møre, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra. Put en spsk smør ned til kartoflerne, læg låg på gryden og ryst den kraftigt op og ned så kartoflerne brydes i stykker. Stød dem evt. med en grydeske, til de går lidt i stykker. Vend de lune kartofler med creme fraiche dressingen, og umiddelbart inden servering med hakket persille.

Hvillingfilet: Dup filetterne tørre. Rids dem på skindsiden med en skarp kniv. Krydr dem med salt og peber på begge sider. Steg dem i smør, først på skindsiden, til den er gylden, dernæst kortvarigt på den anden side (30 sekunder). Hæld gerne stegesmør over fisken med en ske, mens den steger færdig.

Rosenkål: Tag de yderste grove blade af rosenkålene og skær dem i kvarte. Steg dem blidt på panden med salt, peber og solsikkekerner. De skal bare tage let farve.

Anretning: Anret fisken sammen med en skefuld kartoffelbrud og rosenkålmix. Giv citronbåde til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?