Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl det almindelige løg, og snit det i tynde skiver.
Sæt en stor gryde over ved middelvarme, og sautér løgene stille og roligt i en smule olie.
Efter et par minutter tilsætter du linserne, og vender det hele rundt. Tilsæt vand, så linserne er rigeligt dækkede, og lad det simre, til linserne er kogt godt sammen til en grov puré. Tilsæt evt. mere vand løbende, hvis gryden er ved at koge tør.
Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt olivenolie.
Skræl stilken på broccolien. Skyl broccolien, og skær den ud i lange buketter med stilk på. Kom dem op i en stor gryde, og tilsæt lidt vand, så bunden netop er dækket. Læg låg på gryden, og damp broccoli ved middelvarme i 3-4 min, til den er al dente. Tilsæt lidt mere vand, hvis gryden damper tør.
Skræl skalotteløg, og skyl løvstikken. Hak løget superfint med en skarp kniv, og pluk løvstikken ud i blade. Vend hakkede løg og løvstikke sammen med masser af fintrevet citronskal i en skål.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, og krydr med salt og peber.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie.
Læg fisken på panden, og giv den evt. et let tryk med en palet de første 30 sek. af stegningen. Steg fisken i alt i 3-4 min. på den ene side, vend den herefter, og steg den ca. 30 sek. på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Bemærk - hvis der er skind på fisken, skal du altid stege fisken på skindsiden først.
Kom broccolien op i en stor skål, og tilsæt hakkede løg, citronskal, løvstikke og krydderiblanding. Vend det hele godt rundt.
Anret linsegrøden i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå. Kom de krydrede broccoli ved siden af, og slut evt. af med at komme lidt citronsaft over fisken.
Kommentarer og forslag til opskriften