0
Stegt kuller med marokkansk Zaalouk med fladbrød

Stegt kuller med marokkansk Zaalouk med fladbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
auberginetomatertomatpuréZaalouk krydderiblandingbredbladet persilleharissapaste
1 min.
Zaalouk

Forvarm ovnen til 250 grader.

Halver aubergine, og lav 4-5 dybe rids ned i kødet uden at skære igennem skindet. Kom dem på en bageplade med skærefladen opad. Dryp med generøse mængder god olivenolie - ca. 2-3 spsk. pr. halve aubergine - og krydr med salt. Bag på øverste rille i ovnen i 20-30 min., til auberginerne er HELT møre. Skrab det møre frugtkød ud på et skærebræt, og hak det groft.

Imens skæres tomater i tern. Sauter dem i en sauteuse i olivenolie, og krydr med krydderiblandingen (gem lidt til fladbrødene), salt og peber. Tilsæt det bagte og hakkede auberginekød sammen med tomatpure og harissa, og kog igennem i 5 min. Smag til med salt og peber, og lad så retten køle let ned. Vend hakket persille i.

pizzadej - på surdejZaalouk krydderiblanding
15 min.
Fladbrød:

Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 min., før du skal bruge den. Del hver dejkugle i to, og rul dem ud i lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie. Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved medium høj varme i 3-4 min. på hver side. Drys med lidt god flagesalt og det sidste Zaalouk krydderi, og dryp evt. med lidt ekstra olivenolie.

NB. Brødene kan også bages i en meget varm ovn (250 grader) og gerne direkte på en bagesten eller -stål. 

kullerfilet med skind
35 min.
Fisk:

Start med at sikre dig, at alle skæl er fjernet fra fisken. De kan nemt skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Soigner fisken, og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve, og skindet er sprødt og gyldent. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Zaalouk krydderiblanding indeholder:

65% sød paprika, 25% spidskommen, 10% chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?