0
Stegt hvilling med pommes rösti og cremet spidskål
Hovedingrediens:
Fisk
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Fisk

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber, og læg fisken til side ved stuetemperatur til senere.

spidskål
3 min.
Spidskål

Del spidskålen fra rod mod spids. Kom kålen ned i en gryde, og tilsæt en smule vand, blot så vandet dækker bunden. Damp kålen under låg i 4-5 min., til den er mørnet en smule, men stadig har bid. 

Tag den derefter op af gryden, dryp den af, og gem den til senere.

bagekartoflerzittauerløg
10 min.
Rösti

Vask kartoflerne grundigt, og skræl løget. Riv kartoflerne på den grove side af et råkostjern, og snit løget i tynde skiver med en skarp kniv.

Bland løg og kartofler sammen i en skål, og krydr grundigt med salt og friskkværnet peber. Varm en stor pande op ved mellemhøj varme, og tilsæt en generøs mængde olivenolie. Læg et lag af kartoffelblandingen på panden i ca. 2 cm. tykkelse. Lad kartoffelblandingen stege i 4-5 min. på den ene side og tage godt med farve, inden du vender röstien, og steger den gylden og mør på den anden side. Gentag processen, hvis du har mere kartoffelblanding tilbage. Lad de stegte rösti ligge på fedtsugende papir indtil servering.

parmigiano reggiano (Parmesan)creme fraiche 18%spidskål
20 min.
Salat

Skær spidskålen ud i grove stykker, og vend dem sammen med creme fraiche i en skål. Riv parmesanen fint ned i skålen, og smag til med salt og friskkværnet peber. Har du et par dråber soya eller fishsauce, kan du med fordel tilsætte dem også. Vend det hele rundt.

hvillingfilet med skind
25 min.
Fisk

Sæt en pande over høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv den evt. et let tryk med en palet de første 30 sek. af stegningen. Steg fisken i alt i 3-4 min. på skindsiden. Vend den herefter, og steg den ca. 30 sek. på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken. Vil du have fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på hver side.

brøndkarse
30 min.
Anretning

Anret den cremede spidskålssalat på en tallerken sammen med den stegte fisk og pommes rösti. Slut af med plukket brøndkarse ud over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?