0
Stegt kuller med rygeostcremet spinat og kartofler
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet med skind
1 min.
Kuller

Tag fisken ud af køleskabet og dub den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber og læg den til side til senere - ikke på køl.

 

små kartofler
4 min.
Kartofler

Skrub eller skræl kartoflerne og sæt dem over at koge i letsaltet vand. Lad dem tilberede stille og roligt under låg - ca. 10 min.

babyspinatskalotteløghvidløgdild
10 min.
Spinat

Skyl spinaten grundigt og dryp den godt af bagefter. Skræl skalotteløg og hvidløg og hak begge dele super fint med en skarp kniv. 

Pluk dilden ud i blade og hak stilkene fint med kniven. Gem det hele til senere. 

kullerfilet med skind
20 min.
Kuller

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på skindsiden og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken.

dildhvidløgskalotteløgbabyspinatFynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeri
25 min.
Spinat

Tør fiskepanden af med et stykke køkkenrulle, tilsæt lidt olie og varm den op igen. Kom hvidløg og skalotteløg på panden og lad dem tilberede et par minutter, uden de tager farve. Kom herefter spinaten på og vend det hele rundt et par gange, indtil spinaten har givet lidt efter - ca. 2-3 min.

Kom det hele over i en skål og tilsæt dildstilke og blade. Rør rygeosten op med en smule vand, så den bliver lidt mere lind og tilsæt den til skålen. Vend det hele rundt og smag til med salt og friskkværnet peber. 

30 min.
Anretning

Anret den stegte fisk og den cremede spinat på en tallerken med kartoflerne på siden. Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?