0
Stegt hvilling/kuller med tomatrisotto, grønne asparges, parmesan og græskarkerne-ramsløgs pesto

Stegt hvilling/kuller med tomatrisotto, grønne asparges, parmesan og græskarkerne-ramsløgs pesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
græskarkernerramsløgparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Græskarkerne-ramsløgs pesto:

Rist græskarkernerne på en tør pande, til de er gyldne, Pluk og skyl ramsløg. Ristede græskarkerner, ramsløg og parmesan (brug det halve her) arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor sammen med lidt salt, peber og 4-5 spsk. af din bedste olivenolie pr person.

Arborio risottoristomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailtomatpassataskalotteløgparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Risotto:

Hak skalotteløg fint.

Skyl tomaterne, og skær dem i tern.

Rist tomaterne af i en tykbundet gryde i halvt smør/halvt olivenolie. Krydr med salt og peber.

Tilsæt skalotteløg, og sauter dem med i et par minutter, til de er klare, uden at have taget farve.

Tilsæt skyllede risottoris, og lad dem sautere med i 1 minut.

Tilsæt evt. lidt tør hvidvin (1-2 dl), og lad vinen koge næsten væk.

Reducér varmen, så risene netop simrer.

Hæld tomatpassata på (gem 1/3).

Lad risene simre under jævnlig og forsigtig omrøring, til de absorberer næsten al væden. 

Der tilsættes mere tomat, efterhånden som risene absorberer væden. Fortsæt med at spæde til med væde, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager ca. 15-18 minutter. (Brug evt. også lidt vand eller hønsebouillon).

Tag risottoen af varmen, og rør et par klumper koldt smør og revet parmesan i. (Gem stadig lidt parmesan til anretning). Sluk for blusset.

Smag til med salt og peber.

Risottoen skal være cremet og våd i konsistensen, tilsæt eventuelt lidt mere væde for at justere konsistensen.

Læg låg på gryden, og lad risene trække i 3-4 minutter, mens du steger fisken.

grønne asparges
25 min.
Asparges:

Kasser den nederste træede ende af aspargeserne. Aspargeserne skylles og tørres med lidt køkkenrulle. Rist asparges på en pande i en klat smør og olivenolie, krydr med salt og peber og vend med halvdelen af pestoen.

30 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker. Krydr fisken på kødsiden med salt og peber, og steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt neu (se video ovenover)tral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber, og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.

parmigiano reggiano (Parmesan)
35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Riv det sidste parmesan over ved bordet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?