Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere - ikke på køl.
Skyl perlebyggen i en sigte, og kom den derefter over i en gryde med rigeligt letsaltet vand. Lad byggen koge under låg stille og roligt i ca. 20 min., til den er mør.
Skyl spinaten meget grundigt imellem alle bladene, og dryp den derefter af på et stykke papir. Fjern de groveste stilke.
Halver tomaterne, pil hvidløget, og snit hvidløget i tynde skiver med en kniv.
Varm en pande godt op, og tilsæt et godt skud olivenolie og de snittede hvidløg. Lad dem sautere uden at tage farve et minuts tid, og tilsæt så tomaterne. Lad ligeledes dem varme godt igennem i 2-3 min., og kom til sidst spinaten på. Sauter yderligere nogle minutter, til spinaten er faldet en smule sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber, og hold retten lun i en skål til senere.
Rengør panden fra før med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen.
Tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt i 3-4 minutter på skindsiden, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Sigt vandet fra perlebyggen, men lad en bundskraber blive tilbage. Tilsæt et godt skud olivenolie og gedefriskosten. Vend det hele hurtigt sammen, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret perlebyggen på en tallerken med fisken ovenpå. Kom spinat og tomater på siden.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()