Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere - ikke på køl.
Kom kernerne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad perlebyggen koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.
Pil løget, og hak det fint.
Når byggen er kogt færdig, drænes vandet fra, og løget tilsættes sammen med 1/2 spsk. olie pr. pers. Lad det stege ved middel varme, indtil løgene bliver gyldne. Skru helt ned for varmen, tilsæt creme fraiche, og varm stille og roligt op, så retten får en cremet konsistens.
Smages til med salt og peber.
Skyl spinaten meget grundigt imellem alle bladene, og dryp den derefter af på et stykke papir. Fjern de groveste stilke.
Halvér tomaterne, pil hvidløget, og snit hvidløget i tynde skiver med en kniv.
Varm en pande godt op, og tilsæt et godt skud olivenolie og de snittede hvidløg. Lad dem sautere uden at tage farve et minuts tid, og tilsæt så tomaterne. Lad ligeledes dem varme godt igennem i 2-3 min., og kom til sidst spinaten på. Sautér yderligere nogle minutter, til spinaten er faldet en smule sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber, og hold retten lun i en skål til senere.
Rengør panden fra før med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen.
Tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt i 3-4 min. på skindsiden, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Anret perlebyggen på en tallerken med fisken ovenpå. Kom spinat og tomater på siden.
Kundekommentarer ()