0
Stegt kuller på cremet perlebyg med spinat og tomater

Stegt kuller på cremet perlebyg med spinat og tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet med skind
1 min.
Fisk

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere - ikke på køl.

perlebygløgcreme fraiche 38%
4 min.
Perlebyg

Kom kernerne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad perlebyggen koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

Pil løget, og hak det fint. 

Når byggen er kogt færdig, drænes vandet fra, og løget tilsættes sammen med 1/2 spsk. olie pr. pers. Lad det stege ved middel varme, indtil løgene bliver gyldne. Skru helt ned for varmen, tilsæt creme fraiche, og varm stille og roligt op, så retten får en cremet konsistens. 

Smag til med salt og peber.

hvidløgtomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailspinat
10 min.
Spinat

Skyl spinaten meget grundigt imellem alle bladene, og dryp den derefter af på et stykke papir. Fjern de groveste stilke.

Halvér tomaterne, pil hvidløget, og snit hvidløget i tynde skiver med en kniv.

Varm en pande godt op, og tilsæt et godt skud olivenolie og de snittede hvidløg. Lad dem sautere uden at tage farve et minuts tid, og tilsæt så tomaterne. Lad ligeledes dem varme godt igennem i 2-3 min., og kom til sidst spinaten på. Sautér yderligere nogle minutter, til spinaten er faldet en smule sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber, og hold retten  lun i en skål til senere.

kullerfilet med skind
20 min.
Fisk

Rengør panden fra før med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen.

Tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt i 3-4 min. på skindsiden, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.

30 min.
Anretning

Anret perlebyggen på en tallerken med fisken ovenpå. Kom spinat og tomater på siden.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1028 kcal
Fedt:
71,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
17 g
Kulhydrat:
51,5 g
heraf sukkerarter:
6,2 g
Kostfibre:
14,4 g
Protein:
35,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?