0
Stegt ising med krydret aubergine, sorghumsalat og cherrytomater

Stegt ising med krydret aubergine, sorghumsalat og cherrytomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

sorghum
1 min.
Kog sorghum

Kom sorghum op i en gryde med vand, så det dækker, og et skud salt. Kog ca. 15 min., til de er møre, og lad dem derefter dryppe af, og køle lidt i en sigte.

auberginespicy nigella & sesam
3 min.
Skær aubergine

Skær auberginen i tern på ca. 2x2 cm. Varm en stor pande op ved mellemhøj varme, og tilsæt et generøst skud olivenolie. Steg ternene ca. 3-4 min til de er møre, og har taget en smule farve. Kom krydderblandingen på, og lad den stege med det sidste minuts tid.  

cherry- eller blommetomaterbabyspinat
20 min.
Skær grønt

Skær tomaterne i kvarte, og snit spinaten i grove strimler.

isingfilet
25 min.
Steg fisken

Rengør panden fra før, og sæt den på blusset igen med lidt nyt olie. Fold fiskefileterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke, og steg dem ved høj varme ca. 2-3 min på hver side. Krydr med lidt salt.

limeyoghurt 3,5 %
30 min.
Anretning

Kom yoghurten op i en stor skål, der kan rumme både sorghum og grønt. Tynd yoghurten med masser af limesaft, så den bliver godt syrlig. Vend sorghum, spinat og tomater sammen med yoghurten, og smag til med et par dråber olivenolie, salt og groftkværnet sort peber.

Anret i en dyb tallerken med fisk og auberginetern på siden.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Spicy nigella & sesam indeholder:

33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?