0
Stegt laks med dampet grønt, estragoncreme og kikærter

Stegt laks med dampet grønt, estragoncreme og kikærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porreblomkålhvidløg
1 min.
Tilbered det grønne

Skær blomkålet ud i grove buketter, og skær porren i 3-4 cm lange stykker.

Kom porrerne op i en stor gryde, så de alle mere eller mindre kan ligge på bunden. Kom vand i gryden, så porrerne er dækket ca. halvt. Tilsæt lidt salt, og damp porrerne under låg ca. 4-5 min., til de er møre. Kom så blomkålsbuketterne ovenpå porrerne, og lad dem dampe med ca. 2 min. under låg, til de er møre med bid.

Snit hvidløget i tynde skiver, og gem til senere.

creme fraiche 38%estragoncitron
5 min.
Lav dressingen

Kom creme fraiche op i en skål. Hak estragonblade fint med en kniv. Bland estragon op i creme fraichen sammen med masser af fintrevet citronskal, salt og et godt skud groftkværnet sort peber.

kikærter i vandhvidløgøkologisk laks med skind
25 min.
Steg fisk og kikærter

Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt lidt olie, og steg fisken hårdt ca. 2-3 min på hver side. Krydr med lidt salt. 

Tag fisken af panden, tilsæt hvidløg og drænede kikærter, og lad det stege 2-3 min. Krydr med lidt salt.

30 min.
Anretning

Anret kikærter på en tallerken med fisken ovenpå og dampet grønt på siden. Slut af med en god klat estragondressing på siden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?