0
Stegt rødspætte/ising med salat af fennikel, oliven og yoghurt

Stegt rødspætte/ising med salat af fennikel, oliven og yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerrosmarin
1 min.
Bag kartoflerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skrub kartoflerne og del de største i to. Pluk rosmarin ud i blade.

Vend kartoflerne med lidt olivenolie, salt, friskkværnet sort peber og rosmarinen. Bag i ovnen ca. 25 min. til kartoflerne er møre.

rucolacitronGrønne Nocellara oliven, uden stenFennikelyoghurt naturel
5 min.
Lav salaten

Snit fennikel i papirstynde skiver med en skarp kniv eller mandolinjern, hvis du har.

Hak oliven groft.

Tynd yoghurten en lille smule med et par dråber vand.

Vend fennikel, rucola, oliven og ca. 1 spsk yoghurt pr. kuvert sammen i en skål og krydr med groftkværnet sort peber og godt med fintrevet citronskal.

rødspættefilet
20 min.
Steg fisken

Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt en smule olivenolie.

Fold filetterne på midten på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Steg ca. 2-3 min på hver side og krydr med salt.

30 min.
Anretning

Anret de bagte kartofler og fisk på en tallerken med salaten på siden. Slut gerne af med at komme et par dråber god olivenolie over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?