0
Stegt isingfilet med perlebyg, radiser, agurk, purløg og rygeost

Stegt isingfilet med perlebyg, radiser, agurk, purløg og rygeost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salat: Kog den omhyggeligt skyllede perlebyg i rigeligt letsaltet vand i ca. 12-15 min. (afhængig af hvor meget bid du vil have i dem). Dræn overskydende væde fra og lad dem afkøle let. Soigner radiserne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Læg dem i en skål med isvand i 10 min. Gør det samme med tynde bånd af agurk der er skåret på samme måde. Skyl spinaten i 2 hold koldt vand. Dræn vandet fra og slyng den i en salatslynge. Snit forårsløgene fint og rør dem sammen med rygeost, lidt citronsaft samt generøse mængder af din bedste olivenolie. Smag til med salt og peber. Vend den kogte perlebyg sammen med grøntsagerne, drys med masser af friskklippet purløg og fordel rygeostcremen omkring.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og vend dem i lidt rug- eller hvedemel. Steg dem på en medium varm pande i halvt smør og halvt neutral olie. Fiskene steges først på den ene side i ca. 2 min. til de er gyldne og sprøde. Tilsæt små klatter smør, lad det bruse op og vend fiskene. Steg videre mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1 min. Krydr igen med lidt salt og peber før du serverer (gerne en god flagesalt som fx Læsø- eller Maldonsalt).

Anretning: Som vist på billedet drysset med friskklippet purløg og pyntet med citronbåde.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?