Skyl og skræl selleri - skær det i tern af ca. 4 x 4 mm
Pil og hak hvidløg fint
Pil og snit rødløg fint
Skyl og pluk salvie - hak halvdelen og gem det sidste i hele blade
Rist halvdelen af hvidløg og rødløg på en stor pande i rigeligt god olivenolie til de er gyldne og sprøde uden at branke. Krydr med salt og sort peber.
Kom nu selleri på og rist det igennem i 3-4 minutter sammen med det sidste rødløg samt hakket salvie.
Kom fløde på og kog ind til cremet konsistens.
Riv pecorino og vend i massen - smag til med salt og peber
Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 4-5 min. (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger Italienerne.) Kom pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af.
Rids fileterne med 2-3 snit på skindsiden - dette bevirker at de ikke krøller så meget når de steges. Krydr med salt og peber på kødsiden. Steg dem gyldne på skindsiden på en varm pande i lidt neutral olie. Steg fileterne i 2-3 min. - kun på skindsiden (se video ovenover) - kom et par klumper kold smør på panden sammen med de sidste hele salvieblade og det sidste hakkede hvidløg. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er den klar!
Vend de cremede grøntsager sammen med den kogte pasta og anret fisken derpå sammen med de stegte salvieblade.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()