0
Stegt kulmule på cremet pasta med knoldselleri og salvie

Stegt kulmule på cremet pasta med knoldselleri og salvie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Hvedemel

Fremgangsmåde

rødløghvidløgknoldselleri test
Grøntsager 1:

Skyl og skræl selleri - skær det i tern af ca. 4 x 4 mm

Pil og hak hvidløg fint

Pil og snit rødløg fint

Skyl og pluk salvie - hak halvdelen og gem det sidste i hele blade

knoldselleri test
Grøntsager 2:

Rist halvdelen af hvidløg og rødløg på en stor pande i rigeligt god olivenolie til de er gyldne og sprøde uden at branke. Krydr med salt og sort peber.

Kom nu selleri på og rist det igennem i 3-4 minutter sammen med det sidste rødløg samt hakket salvie.

Kom fløde på og kog ind til cremet konsistens.

Riv pecorino og vend i massen - smag til med salt og peber

pasta
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 4-5 min. (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger Italienerne.) Kom pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af.

Kulmule:

Rids fileterne med 2-3 snit på skindsiden - dette bevirker at de ikke krøller så meget når de steges. Krydr med salt og peber på kødsiden. Steg dem gyldne på skindsiden på en varm pande i lidt neutral olie. Steg fileterne i 2-3 min. - kun på skindsiden (se video ovenover) - kom et par klumper kold smør på panden sammen med de sidste hele salvieblade og det sidste hakkede hvidløg. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er den klar!

Anretning:

Vend de cremede grøntsager sammen med den kogte pasta og anret fisken derpå sammen med de stegte salvieblade.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?