0
Stegt kulmule på cremet pasta med knoldselleri og salvie

Stegt kulmule på cremet pasta med knoldselleri og salvie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule, Æg, Hvedemel, Fløde, Knoldselleri, Mælk

Fremgangsmåde

rødløghvidløgknoldselleri test
Grøntsager 1:

Skyl og skræl selleri - skær det i tern af ca. 4 x 4 mm

Pil og hak hvidløg fint

Pil og snit rødløg fint

Skyl og pluk salvie - hak halvdelen og gem det sidste i hele blade

knoldselleri test
Grøntsager 2:

Rist halvdelen af hvidløg og rødløg på en stor pande i rigeligt god olivenolie til de er gyldne og sprøde uden at branke. Krydr med salt og sort peber.

Kom nu selleri på og rist det igennem i 3-4 minutter sammen med det sidste rødløg samt hakket salvie.

Kom fløde på og kog ind til cremet konsistens.

Riv pecorino og vend i massen - smag til med salt og peber

pasta
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 4-5 min. (Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger Italienerne.) Kom pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af.

Kulmule:

Rids fileterne med 2-3 snit på skindsiden - dette bevirker at de ikke krøller så meget når de steges. Krydr med salt og peber på kødsiden. Steg dem gyldne på skindsiden på en varm pande i lidt neutral olie. Steg fileterne i 2-3 min. - kun på skindsiden (se video ovenover) - kom et par klumper kold smør på panden sammen med de sidste hele salvieblade og det sidste hakkede hvidløg. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er den klar!

Anretning:

Vend de cremede grøntsager sammen med den kogte pasta og anret fisken derpå sammen med de stegte salvieblade.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?