Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.
Skræl rødbederne, skær dem i grove chunks og vend dem med en godt skud olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet peber og bag i ovnen i en bradepande til de er møre - ca. 25 min.
Skyl linserne i en sigte og kom dem op i en gryde med rigeligt vand og et skud salt.
Lad dem koge under låg til de er møre - ca. 15 min.
Skræl glaskålet med en kartoffelskræller og skær det i tynde strimler. Vask æblet og skær det i lignende strimler.
Bland de to i en skål med en lille smule olivenolie.
Varm en pande op ved mellem varme med en smule olie. Krydr koteletten grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg den først 2-3 min på den ene side og derefter 2-3 min på den anden side.
Hæld evt. resterende vand fra linserne og smag til med salt, friskkværnet peber og et godt skud olivenolie.
Anret linserne på en tallerken med koteletten ovenpå. Kom bagte rødbeder og æble/kålsalat ved siden af. Slut af med en god klat ricotta på tallerknen - og husk at komme lidt olivenolie og et godt skud friskkværnet peber henover osten.
Velbekomme!
Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.
Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia
Kundekommentarer ()