0
Stegt kotelet med bagte rødbeder, valnødder og kota
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbederovn
1 min.
Bag rødbederne

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft. 

Skræl rødbederne, skær dem i grove chunks, og vend dem med et godt skud olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet peber, og bag rødbederne i ovnen i en bradepande i ca. 25 min., til de er møre.

kikærter i vandkasserolle
10 min.
Lun kikærterne

Dræn kikærterne for vand, kom dem over i en gryde med godt med olivenolie, salt og friskkværnet peber. Lun kikærterne igennem i nogle minutter, og lad dem så stå til senere.

valnøddekerner
15 min.
Bag valnødderne

Hak valnødderne groft med en skarp kniv.

Kom valnødderne ind i bradepanden til rødbederne, når der er ca. 5 min. tilbage af bagetiden.

kotelet af grispande
20 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved mellem varme med en smule olie. Krydr koteletten grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg den først i 2-3 min. på den ene side, og derefter 2-3 min. på den anden side.

rødbedervalnøddekernerKotacitronkikærter i vand
25 min.
Vend retten sammen

Kom rødbeder og valnødder op i en stor skål. Tilsæt kikærter og brud af kota. Riv citronen fint ned i skålen, og tilsæt masser af citronsaft og lidt olivenolie. Vend det hele rundt, og smag til med salt og friskkværnet peber. 

30 min.
Anretning

Anret koteletten på en tallerken med rødbedesalaten på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?