0
Stegt kotelet med Jamaican Jerk, grønkål, croutoner og ovnbagte kartofler

Stegt kotelet med Jamaican Jerk, grønkål, croutoner og ovnbagte kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub eller skræl kartoflerne grundigt og skyl dem. Halvér og læg dem i et ovnfast fad sammen med de 2 (upillede) hvidløgsfed pr person. Dryp med olivenolie og krydr med salt, peber og Jamaican Jerk (brug det halve her). Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 35-40 min.

Kød: Tag koteletterne ud af køleskabet og posen ½ time før de skal steges. Krydr dem med salt, peber og Jamaican Jerk (pas på det er stærkt!). Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i ca. 2-4 min. på hver side. Lige før de er færdige tilsættes små klatter smør sammen med et par timianstilke (gem lidt timian til grønkålen) og 1 fed knust hvidløg pr kotelet (se video ovenover). Lad koteletterne stege videre i et par minutters tid hvor du drypper med smørret fra panden med en ske. Tag koteletterne af panden og dæk dem med stanniol så de holder sig varme. Lad dem trække i 2-3 minutter før du serverer dem. (gem pande og fedstof til grønkålen)

Grønkål: Rib grønkålen af stænglerne og pluk bladene i mindre mundrette stykker. Skyl dem i 2 hold koldt vand og tør dem i en salatslynge. Skær brødet ud i tern på ca. ½ cm og steg dem gyldne på panden, hvor du stegte koteletterne. Tilsæt grønkålen og steg videre i 2-3 min. Drys til sidst med plukket og hakket timian samt fintsnittet rødløg. Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft + lidt af den gule skal.

Anretning: Som vist, riv lidt citronskal over kødet og server de stegte kartofler i en skål ved siden af.

Hvad med også at prøve?

Danske majs

De store og flotte økologiske majs kommer fra Thorsberggaard på sydvestsjælland, et must have til grillen og enhver sommermiddag

79 kr. Inkl. fragt
Se mere

Ærte Kassen

De friske danske øko ærter i bælg er en ren luksus-råvarer til din madlavning, perfekt til salater eller som snack.

89 kr. Inkl. fragt
Se mere

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?