0
Stegt kotelet med vadouvan, grønkål, croutoner og ovnbagte kartofler

Stegt kotelet med vadouvan, grønkål, croutoner og ovnbagte kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrab/skræl og skyl kartoflerne grundigt og halvér dem. Kog dem i rigeligt letsaltet vand i 8-10 minutter. Lad dem dampe af og læg dem i ét lag i et ovnfast fad, med bagepapir i bunden, sammen med hele upillede hvidløgsfed (gem lidt til kød og kål). Dryp med olivenolie, krydr med salt, peber og halvdelen af vadouvan’en. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i ca. 20-25 min. til de er gyldne og sprøde.

Kød: Tag koteletterne ud af køleskabet og ud af posen 10 minutter, før de skal steges. Krydr dem med salt, peber og vadouvan. Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i ca. 2-4 min. på hver side. Lige før de er færdige, tilsættes små klatter smør sammen med et par timianstilke (gem lidt timian til grønkålen) og 1 letknust upillet hvidløgsfed pr. kotelet (se video ovenover). Lad koteletterne stege videre i et minuts tid, hvor du drypper med smørret fra panden med en ske. Tag koteletterne af panden og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme. Lad dem trække i 2-3 minutter, før du serverer dem. (Gem panden med fedtstof til kålen.)

Grønkål: Rib grønkålen af stænglerne og pluk bladene i mindre mundrette stykker. Skyl dem i 2 hold koldt vand og tør dem i en salatslynge. Skær brødet ud i tern på ca. ½ x ½ cm og steg dem gyldne på panden, hvor du stegte koteletterne, sammen med masser af finthakket hvidløg. Tilsæt grønkålen og steg videre i 2-3 min. Drys til sidst med plukket og hakket timian samt fintsnittet rødløg. Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.

Ved anretning river du lidt citronskal over kødet og pynter med det sidste timian.

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?