0
Krydderstegt kotelet på perlespelt med urter og yoghurt

Krydderstegt kotelet på perlespelt med urter og yoghurt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Kog spelten

Kom perlespelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Kog ca. 15-18 min., til de er helt møre.

agurksquashskalotteløgbasilikum
3 min.
Skær det grønne

Skær squash og agurk i helt små tern. Pluk basilikum ud i blade, og hak dem groft. 

Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv.

græsk yoghurt, 10%citron
15 min.
Salt yoghurten

Kom yoghurten op i en skål, tynd den med et godt skud citronsaft, og krydr med lidt salt.

koteletras el hanout
25 min.
Steg koteletten

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olie. Steg koteletten ca. 3-4 min. på begge sider, og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Sluk panden, og vend koteletten med krydderblandingen.

30 min.
Anretning

Dræn perlespelten grundigt, og vend den sammen med løg, squash, agurk og basilikum. Smag til med salt og groftkværnet sort peber.

Anret i en dyb tallerken med kotelet og en god skefuld yoghurt til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.