0
Stegt kuller a la brændende kærlighed med sprøde og bløde løg, bacon & persille samt bolchebede salat med peberrod

Stegt kuller a la brændende kærlighed med sprøde og bløde løg, bacon & persille samt bolchebede salat med peberrod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
melede kartoflerristede løgsødmælksmør
1 min.
Mos med ristede løg:

Skræl, skyl og del kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt. Så snart kartoflerne er helt møre, hældes vandet fra. Damp dem tørre på blusset. Mos kartoflerne igennem en purépresse, eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. I en anden gryde bringes mælk og smør (0,5 dl mælk og 25 g smør pr. person) til kogepunktet, og det tilsættes kartoflerne under heftig piskning. Smag til med salt, peber og 2/3 af de ristede løg.

Fif: Brug ikke en elpisker eller foodprocessor, når du laver kartoffelmos. Det sprænger cellerne i kartoflerne, så de frigiver stivelse, og dermed ender du med det vi kokke kalder en ’lang’ mos, som er noget der minder om tyk tapetklister. Mos kartofler med en purépresse, eller brug et almindeligt piskeris.

bacon i tern
2 min.
Bacon, løg og persille:

Steg bacon på en pande i lidt smør, til det er næsten helt sprødt. Pil imens løgene, og snit dem så fint, du kan. Når baconen er sprød, tilsættes de fintskårne løg, og det hele ristes sammen, til løgene er bløde og karamelliserede. Krydr med salt og sort peber. Pluk og skyl persillen, og vend den i løg og bacon lige før servering (gem lidt til bolchebede salaten).

peberrodblandede bolchebederbredbladet persille
15 min.
Bolchebede salat:

Bolchebeder skrælles og skæres i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Læg dem i iskoldt vand, det gør dem dejligt sprøde. Rør en dressing af lige dele olivenolie, lys eddike, gerne æbleeddike, revet peberrod, hakket persille og sukker. Vend de skyllede og tørrede (gerne i en salatslynge) beder i dressingen. Sørg for at få bederne godt marineret, og krydr med salt og peber. Riv gerne ekstra peberrod over inden servering.

kullerfilet uden skind
35 min.
Fisk:

Soigner fisken, del den i mindre stykker. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys de sidste ristede løg over kartoffelmosen, og riv gerne lidt frisk peberrod over salaten. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?