0
Stegt torske loins a la brændende kærlighed med sprøde og bløde løg, ristede hasselnødder & persille samt bolchebede salat med peberrod

Stegt torske loins a la brændende kærlighed med sprøde og bløde løg, ristede hasselnødder & persille samt bolchebede salat med peberrod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
melede kartoflerristede løgsødmælksmør
1 min.
Mos med ristede løg:

Skræl, skyl og del kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt. Så snart kartoflerne er helt møre, hældes vandet fra. Damp dem tørre på blusset. Mos kartoflerne igennem en purépresse, eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. I en anden gryde bringes mælk og smør (0,5 dl mælk og 25 g smør pr. person) til kogepunktet, og det tilsættes kartoflerne under heftig piskning. Smag til med salt, peber og 2/3 af de ristede løg.

Fif: Brug ikke en elpisker eller foodprocessor, når du laver kartoffelmos. Det sprænger cellerne i kartoflerne, så de frigiver stivelse, og dermed ender du med det vi kokke kalder en ’lang’ mos, som er noget der minder om tyk tapetklister. Mos kartofler med en purépresse, eller brug et almindeligt piskeris.

hasselnøddekerner
2 min.
Hasselnødder:

Bag hasselnødder i et ildfast fad i ovnen ved 175 grader i ca 10-12 minutter - rist nødderne til de er gyldne og dufter af … ta daaaa HASSELNØDDER ;-) Hvis der er hinder på nødderne kan de gnubbes i et rent viskestykke således at hinderne falder af – de kasseres. Hak de ristede hasselnødder groft eller knus i en morter og drys med lidt fint salt.

Fif: nødderne kan også ristes på en tør pande ved medium varme i 7-8 minutter. Ryst ofte panden.

hasselnøddekernerzittauerløgbredbladet persille
10 min.
Hasselnødder, løg & persille:

Pil løgene og snit dem så fint du kan og kom på en stor varm pande i halvt smør / halvt olivenolie og lad dem simre deri til løgene er bløde og karamelliserede. Krydr med salt og sort peber. Pluk, skyl og hak persillen, og vend den i løgene sammen med de ristede hasselnødder lige før servering (gem lidt persille til bolchebede salaten).

peberrodblandede bolchebederbredbladet persille
15 min.
Bolchebede salat:

Bolchebeder skrælles og skæres i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Læg dem i iskoldt vand, det gør dem dejligt sprøde. Rør en dressing af lige dele olivenolie, lys eddike, gerne æbleeddike, revet peberrod, hakket persille og sukker. Vend de skyllede og tørrede (gerne i en salatslynge) beder i dressingen. Sørg for at få bederne godt marineret, og krydd med salt og peber. Riv gerne ekstra peberrod over inden servering.

filet royal af torsk med skind
35 min.
Fisk:

Soigner fisken, del den i mindre stykker. Krydr med salt og peber. Steg fisken på skindsiden i 3-4 min. i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys de sidste ristede løg over kartoffelmosen, og riv gerne lidt frisk peberrod over salaten. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?