Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Skyl spinaten grundigt og snit den i grove strimler. Pluk pak choy ud i blade og snit ligeledes i strimler. Hak nødderne groft med en kniv. Hak koriander groft - både stilke og blade.
Skær fisken i kuvertstykker og krydr med salt og lidt friskkværnet sort peber.
Varm en stor pande godt op og tilsæt en smule olie. Steg fisken 3-4 min på skindsiden til den har taget godt med farve. Vend fisken om tilsæt så karrysovsen til panden og lad den koge op omkring fisken.
Anret ris, spinat og pak choy i en dyb tallerken. Kom fisk og sovs ovenpå og slut af med drys af koriander og nødder.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()