0
Stegt kuller i karry med ris, babyspinat og pak choy
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Kog risene

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

cashewnødderkorianderpak choybabyspinat
3 min.
Forbered det grønne

Skyl spinaten grundigt og snit den i grove strimler. Pluk pak choy ud i blade og snit ligeledes i strimler. Hak nødderne groft med en kniv. Hak koriander groft - både stilke og blade.

kullerfilet med skindklassisk karrysovs
15 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker og krydr med salt og lidt friskkværnet sort peber.

Varm en stor pande godt op og tilsæt en smule olie. Steg fisken 3-4 min på skindsiden til den har taget godt med farve. Vend fisken om tilsæt så karrysovsen til panden og lad den koge op omkring fisken.

30 min.
Anretning

Anret ris, spinat og pak choy i en dyb tallerken. Kom fisk og sovs ovenpå og slut af med drys af koriander og nødder.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?