0
Stegt kuller med bagte jordskokker, ricotta og glaskål

Stegt kuller med bagte jordskokker, ricotta og glaskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokker
1 min.
Jordskokker

Start med at tænde ovnen på fuld skrald. (220-250 grader varmluft)

Skrub jordskokkerne godt og fjern evt. urenheder med en lille kniv. Hvis jordskokkerne er store, deler du dem, så de alle er ca. på størrelse med en golfbold. Vend dem med lidt god olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Fordel jordskokkerne på en bradepande og bag dem i ovnen, til de er blevet møre og har taget masser af farve. Ca. 25-30 min.

glaskålagurkcitrondild
5 min.
Agurk/glaskål

Skræl glaskålen med en kartoffelskræller og skær den i tern på ca. 1x1 cm. 

Flæk agurken på langs og skrab kernehuset ud med en ske. Skær agurken i tynde skiver. Hak dilden fint med en kniv - både blade og stilke.

Vend agurk, dild og glaskål op i en skål og smag til med fintrevet skal og saft af citronen - og lidt olivenolie. 

Ligger du inde med et mandolinjern kan du sagtens skære både agurk og glaskål tyndt herpå istedet for at skære i tern.

kullerfilet med skind
15 min.
Kuller

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker og krydr grundigt med salt og friskkværnet peber.

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på skindsiden og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken.

ricotta fra la Treccia
25 min.
Anretning

Anret jordskokkerne direkte fra ovnen på en tallerken med fisken ved siden af. Kom ligeledes agurkesalaten på og slut af med en god skefuld ricotta. Husk at krydre ricottaen med et godt skud friskkværnet peber.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?