0
Stegt kuller med stegte tomater, fregola sarda og nye gulerødder

Stegt kuller med stegte tomater, fregola sarda og nye gulerødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fregola sarda
1 min.
Kog fregola

Kog fregola i rigeligt vand tilsat lidt salt i 6-7 min. Hæld pastaen i en sigte og lad den dryppe af.

tomatergulerødder med tophvidløg
5 min.
Skær det grønne

Skær gulerødderne i lange tynde stænger. Skær tomaterne i grove firkanter. Giv hvidløgsfeddene et let tryk med den flade side af en kniv.

gulerødder med topsennepparmigiano reggiano (Parmesan)citron
10 min.
Marinér gulerødderne

Vend de rå gulerødder med masser af citronsaft, olivenolie og sennep. Krydr med lidt salt og riv parmesanen over.

kullerfilet med skind
15 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker. Varm en stor pande op ved høj varme og tilsæt en smule olivenolie. Steg fisken på skindsiden i ca. 3-4 min. på den ene side og max 30 sek. på den anden. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider. Læg fisken over på en tallerken.

Fregola sardarosmarinhvidløgtomater
20 min.
Steg tomater

Varm panden op igen (uden at rengøre den) og tilsæt lidt olivenolie. Kom hvidløg og 1 kvist rosmarin på panden og lun det lidt igennem. Tilsæt tomaterne og lad dem stege 2-3 min. Vend fregola op i panden og rør godt rundt. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Anret fregola i en dyb tallerken med fisken ovenpå og de marinerede gulerødder på siden.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?