0
Stegt kuller/kulmule med stegte tomater, fregola sarda og nye gulerødder

Stegt kuller/kulmule med stegte tomater, fregola sarda og nye gulerødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fregola sarda
1 min.
Kog fregola

Kog fregola i rigeligt vand tilsat lidt salt i 6-7 min. Hæld pastaen i en sigte og lad den dryppe af.

tomatergulerødder med tophvidløg
5 min.
Skær det grønne

Skær gulerødderne i lange tynde stænger. Skær tomaterne i grove firkanter. Giv hvidløgsfeddene et let tryk med den flade side af en kniv.

gulerødder med topsennepparmigiano reggiano (Parmesan)citron
10 min.
Marinér gulerødderne

Vend de rå gulerødder med masser af citronsaft, olivenolie og sennep. Krydr med lidt salt og riv parmesanen over.

kullerfilet med skind
15 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker. Varm en stor pande op ved høj varme og tilsæt en smule olivenolie. Steg fisken på skindsiden i ca. 3-4 min. på den ene side og max 30 sek. på den anden. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider. Læg fisken over på en tallerken.

Fregola sardarosmarinhvidløgtomater
20 min.
Steg tomater

Varm panden op igen (uden at rengøre den) og tilsæt lidt olivenolie. Kom hvidløg og 1 kvist rosmarin på panden og lun det lidt igennem. Tilsæt tomaterne og lad dem stege 2-3 min. Vend fregola op i panden og rør godt rundt. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Anret fregola i en dyb tallerken med fisken ovenpå og de marinerede gulerødder på siden.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?