0
Kulmule med tomater, fregola sarda og squash
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tomaterhvidløgsquashFregola sarda
1 min.
Kog pasta og skær grønt

Kog pastaen i en gryde med vand tilsat et godt skud salt. Kog pastaen til den er al dente. Smag dig frem.

Skær squashen i lange stænger. Skær tomaterne i grove firkanter. Giv hvidløgsfeddene et let tryk med den flade side af en kniv.

sennepcitronkrystal karl
10 min.
Færdiggør squashen

Vend de rå squashstænger med masser af citronsaft, olivenolie og sennep. Krydr med lidt salt og riv osten over.

kulmulefilet uden skind
15 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker. Varm en stor pande op ved høj varme og tilsæt en smule olivenolie. Steg fisken på skindsiden i ca. 3-4 min. på den ene side og max 30 sek. på den anden. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider. Læg fisken over på en tallerken.

Fregola sardarosmarinhvidløgtomater
20 min.
Steg tomater

Varm panden op igen (uden at rengøre den) og tilsæt lidt olivenolie. Kom hvidløg og 1 kvist rosmarin på panden og lun det lidt igennem. Tilsæt tomaterne og lad dem stege 2-3 min. Vend fregola op i panden og rør godt rundt. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Anret fregola i en dyb tallerken med fisken ovenpå og squashstænger på siden.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?