0
Stegt hvilling/kuller med gnocchi, broccoli og rød peberfrugt

Stegt hvilling/kuller med gnocchi, broccoli og rød peberfrugt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rød peberfrugtbroccoliparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Forberedelse:

Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Kasser det nederste af stokken, og skær resten i små stykker på ca. 1 x 1 cm. Skyl peberfrugten. Fjern kernerne, og skær peberen i små tern. Riv parmesanen, og kom den i en skål.

friske gnocchihvidløgbroccolirød peberfrugt
10 min.
Gnocchi:

Steg de rå gnocchi på en varm pande i rigeligt smør og olivenolie (halvt af hver) sammen med finthakket hvidløg (hak og brug kun 1/2 af hvidløget her). Lad dem stege ved mellemhård varme i 3-4 min., til de er gyldne og lækre. Tilsæt nu broccoli og peberfrugt, og lad det stege med i ca 3-4 min. Drys med halvdelen af parmesanen, og krydr med salt og peber.

kullerfilet med skind
15 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker. Krydr med salt og peber, og steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Læg hele let knuste og upillede fed hvidløg på panden, og lad dem stege sammen med fisken. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Server de hele stegte hvidløgsfed sammen med fisken. Drys det sidste revet parmesan over retten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?