0
Stegt kuller med gratinerede kartofler og majs-avokadosalsa

Stegt kuller med gratinerede kartofler og majs-avokadosalsa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne og kog dem netop møre i letsaltet vand. Hak hvidløg fint (gem halvdelen til salsaen) og bland dem sammen med 3-5 spsk. olivenolie samt salt og peber. Halver kartoflerne og vend dem sammen med hvidløgsolien. Hæld kartoflerne i et ovnfast fad og riv halvdelen af osten over. Gratiner kartoflerne i en 225 grader forvarm ovn til osten er gylden (det tager ca. 15 min.).

Majs-Avokadosalsa: Soigner majskolberne og kog dem møre i godt saltet vand i 8-10 minutter – køl let af og skær kernerne fri. Halver avokado, fjern sten og skræl og skær avokadokødet i tern. Vend straks ternene sammen med lidt limesaft (for at undgå oxidering/misfarvning). Hak chili, rødløg og resten af hvidløget helt fint og skær cherrytomaterne i tern. Vend alle grøntsagerne sammen, tilsæt lidt god olivenolie samt det sidste revet cheddar og smag til med salt og peber.

Fisk: Del fileterne i portionsstykker og dup dem tørre. Krydr dem med salt og peber på begge sider og vend dem i mel (evt. majsmel/polentamel hvis du har). Smelt en blanding af smør og olie på en pande og lad det bruse af. Læg fileterne på panden og steg dem i ca. 2-3 min. til de er gyldne. Vend fileterne og steg i yderligere 1 min.

Anretning: Som vist – gerne med en båd af lime til at presse over fisken.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?