0
Bagt kuller med krydret tomatsovs, bagt græskar og citronyoghurt

Bagt kuller med krydret tomatsovs, bagt græskar og citronyoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hokkaido græskar
1 min.
Bag græskarret

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær græskarret ud i store både (du behøver ikke skrælle det). Vend bådene med lidt olivenolie, salt og groftkværnet sort peber. Bag i ovnen ca. 20-25 min., til de har taget farve i kanterne, og er møre.

flåede og hakkede tomaterharissakrydderi
5 min.
Lav tomatsovsen

Kom hakkede tomater, krydderblanding og lidt salt op i en kasserolle, og lad det koge ca. 10 min., til det begynder at tykne.

skalotteløgcitron
10 min.
Ordn det grønne

Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv.

Riv citronen fint, og læg skallen til side til senere.

yoghurt 3,5 %citron
15 min.
Lav citronyoghurt

Rør yoghurten sammen med godt med citronsaft, lidt salt og et skud groftkværnet sort peber.

kullerfilet med skind
20 min.
Bag fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og gnid den med lidt olivenolie. Krydr med lidt salt, og læg fisken i et ildfast fad med skindsiden op. 

Bag fisken ca. 10-12 min., til den er mælkehvid, og du nemt kan fjerne skindet med fingrene.

rucola
30 min.
Anretning

Anret bagt græskar, fisk og rucola på en tallerken. Kom tomatsovs over fisken, og yoghurt ovenpå. Drys skalotteløg og citronskal over det bagte græskar.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?