0
Stegt kuller med mutabbal med granatæble dertil za'atar-stegte nye gulerødder & fladbrød

Stegt kuller med mutabbal med granatæble dertil za'atar-stegte nye gulerødder & fladbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

granatæble
1 min.
Granatæble:

Granatæblet rulles (se video ovenover) med et let tryk mod bordet, så kernerne løsnes indeni. Skær nu en 2-3 mm dyb ridse med en lille skarp kniv hele vejen rundt om midten, og vrid forsigtigt de 2 halvdele fra hinanden. Nu kan du med bagsiden af en stor kokkekniv banke de lækre kerner ud i en lille skål. (Pas på saftstænk på tøjet – det farver, og er svært at få af.)

auberginehvidløgtahincitrongranatæbleza'atar
5 min.
Mutabbal (Palæstinensisk auberginedip):

Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 10-15 steder. Halver den, og læg den i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp generøst med en god olivenolie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 250 grader varm ovn i 20-25 min., til auberginen er mør og gylden. Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud med en ske. Undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges). Blend frugtkøde (se video ovenover)t sammen med rå hvidløg (brug det halve her), tahin, lidt citronsaft og god olivenolie, til du opnår en lind og cremet konsistens. Smag blandingen til med salt og peber, og juster med mere citron.

Anret i en flad skål eller tallerken. Dryp god olivenolie over. Drys med granatæblekerner og za'atar (brug det halve her).

gulerødder med topcitronhvidløg
10 min.
Stegte gulerødder med citron og hvidløg

Skræl gulerødderne, og del dem på langs. Vend i god olivenolie sammen med lidt honning, citronskal, citronsaft og presset hvidløg. Krydr med salt og peber. Bag gulerødderne møre i et ildfast fad sammen med auberginerne - vend gerne et par gange undervejs. 

pizzadej - på surdej
20 min.
Fladbrød:

Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 min., før du skal bruge den. Del hver dejkugle i to, og rul dem ud i lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie. Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved medium høj varme i 3-4 min. på hver side. Drys med lidt god flagesalt og det sidste za'atar, og dryp evt. med lidt ekstra olivenolie.

NB. Brødene kan også bages i en meget varm ovn (250 grader) og gerne direkte på en bagesten eller -stål. 

kullerfilet uden skind
35 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, krydr dem med salt og peber på begge sider, og vend fisken i lidt hvedemel. (se video ovenover)Steg fisken i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken, krydr igen med salt og peber på begge sider, og tæl til 30, så er fisken klar til servering.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?