0
Stegt kulmule med perlebyg, courgetter, mascarpone fra la Treccia & syltet citron

Stegt kulmule med perlebyg, courgetter, mascarpone fra la Treccia & syltet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

citron
1 min.
Syltet citron:

Skyl citronen, og skræl skallen af med en tyndskræller (KUN det gule - det hvide skal IKKE bruges). Skær skallen i så fine strimler som muligt (brug evt. et juliennejern). Læg dem i en lille skål, tilsæt 1/2 tsk. fint salt og saften fra citronen, og lad det hele trække til senere.

perlebyggrøn courgettemascarpone fra la Trecciahvidløgbredbladet persilleparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Perlebyg, courgette, mascarpone fra la Treccia:

Kog perlebyggen i rigeligt, letsaltet vand i 15 min. Dræn den i en sigte, og tilsæt mascarpone og friskrevet parmesanost. Smag til med salt og peber. Skær courgette i skiver, og steg dem på en pande i lidt olie, til de er dejligt gyldne. Tilsæt 1 fed hakket hvidløg, friskhakket persille, salt og peber. Vend de stegte courgetter sammen med perlebyggen.

kulmulefilet uden skindhvidløgtimiankviste
30 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, krydr fileterne med salt og peber, og steg dem på en godt varm pande i smør og olivenolie. Tilsæt også hele upillede hvidløgsfed og 1 timiankvist til panden. Steg fileterne primært på den ene side (start med den flotte ensartede side) i 3-4 min. til de er pænt gyldne, hvorefter de vendes og steges i kort tid på den anden side.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet med syltet citron og timiankviste som pynt. Server lidt af stegesmørret dertil - gerne kogt ind med en smule god balsamico. 

Bonusinfo

Mascarpone er den vigtigste ingrediens til den klassiske italienske dessert tiramisú. Denne mascarpone indeholder 53 % fedt i tørstof, så den kan godt opvarmes. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?