0
Stegt kuller med persillerodscrudité, appelsin og kartoffelmos

Stegt kuller med persillerodscrudité, appelsin og kartoffelmos

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

spisekartofler
1 min.
Kartofler

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde med rigeligt vand, og kog dem helt møre. Obs - tilsæt ingen salt endnu!

appelsinpersillerødderkaperspersilleskalotteløg
5 min.
Grønt

Skrub persillerødderne grundigt, og fjern toppen. Riv dem på den grove side af et råkostjern ned i en skål.

Skræl appelsinen, skær den i skiver, og herefter ud i mundrette bidder. 

Dræn kapers, og hak 5-7 bær pr. kuvert. 

Skræl skalotteløg, og snit fint med en skarp kniv.

Skyl persillen, og hak den groft. Snit stilkene fint med en kniv.

Bland persillerødder, appelsinstykker, kapers, løg og persillestilke og -blade sammen i skålen. Tilsæt ingen salt, men gerne et skud friskkværnet peber.

kullerfilet uden skind
15 min.
Fisk

Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie.

Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber.

Steg fisken i 3-4 min. på den ene side, indtil kødet begynder at få en mælkehvid farve, og derefter ca. 30 sek. på den anden side. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider.

30 min.
Anretning

Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt et godt skud olivenolie eller et par klatter smør. Mos kartoflerne med et piskeris, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret mosen på en tallerken med fisk og persillerodscrudité ved siden af.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?