0
Stegt kuller med risotto på , ristede boghvedekerner & dild pesto med Krystal Karl

Stegt kuller med risotto på , ristede boghvedekerner & dild pesto med Krystal Karl

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

krystal karlhvidløgdildboghvedekerner
1 min.
Dild pesto:

Rist boghvede på en tør pande, til de er gyldne. Pluk og skyl dild. Pil og hak hvidløg. Halvdelen af de ristede boghvede, dild, Krystal Karl (brug det halve her) og hvidløg arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor. Tilsæt også lidt salt og peber og 2-3 spsk. af din bedste olivenolie pr. person.

hokkaido græskarskalotteløghvidløgcitron
10 min.
Risotto del 1 (forberedelse):

Hak skalotteløg og hvidløg (brug 1-2 fed her) fint.

Del hokkaido i 2 halve, fjern kernerne og skær den ud i små stykker på ca. 4 x 4 mm. (ok at bruge skallen). Riv skallen og pres saften af citronen.

risottoriskrystal karlcreme fraiche 38%citron
15 min.
Risotto del 2 (tilberedningen):

Rist hokkaido af i en tykbundet gryde i halvt smør/halvt olivenolie, til ternene er gyldne. Krydr med salt og peber.

Tilsæt skalotteløg og hvidløg, og sauter dem med i et par minutter, til de er klare, uden at de har taget farve.

Tilsæt skyllede risottoris, og lad dem sautere med i 1 minut.

Tilsæt evt. 1-2 dl tør hvidvin (kan erstattes af æblejuice eller vand), og lad væsken koge næsten væk. Reducer varmen, så risene netop simrer.

Hæld kogende vand (eller tynd hønse- eller grøntsagsbouillon) på lidt ad gangen, mens du rører. I første omgang skal du tilsætte vand/bouillon, så risene er lige en smule mere end dækkede.

Lad risene absorbere næsten al væden, før der tilsættes mere. Fortsæt med at spæde til med væde, indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager 15-18 min. (risottoen må gerne være lind og ikke tør).

Tag risottoen af varmen, og rør creme fraiche og det sidste revne Krystal Karl i.

Smag til med salt, peber og lidt citronsaft og -skal. Risottoen skal være cremet og våd i konsistensen. Tilsæt eventuelt lidt mere væde for at justere konsistensen.

Læg låg på gryden, og lad risene trække i 3-4 min., mens du steger fisken.

kullerfilet uden skind
30 min.
Fisk:

Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber. Steg den i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande.Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber, og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.

krystal karlboghvedekerner
35 min.
Anretning

Som vist på billedet dryp pesoto omkring og riv det sidste ost og drys boghvede over.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?