0
Stegt torsk med rødbede tabbouleh med Kota, persille, citron

Stegt torsk med rødbede tabbouleh med Kota, persille, citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

rødbeder
1 min.
Rødbeder

Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern, eller skær dem i fin julienne på et mandolinjern. Kom rødbederne i en skål, og dæk dem med koldt vand i 5-10 min. Slyng derefter rødbederne tørre i en salatslynge.

rødbedertabbouleh krydderibredbladet persillecitrondijon sennepKota-ostbulgur
5 min.
Rødbede tabbouleh

Skyl bulguren grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den i en gryde tilsat koldt vand, så det står 4-5 cm over bulguren. Kom et godt skud salt i vandet. Kog i 2-3 min., sluk og lad bulguren trække i yderligere 2 min. Lad den køle lidt af i en sigte, så den overskydende væde kan dryppe fra.

Hak imens persillen fint. Du kan med fordel bruge stilkene også (kasser dog den nederste 1/3 af stilkene). Vend bulgur sammen med tabouleh-krydderiblandingen, rødbeder og persille samt lidt god olivenolie, sennep og citronsaft. Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker. Smuldr til sidst osten, og vend den forsigtigt i salaten.

torskefilet uden skind
25 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og krydr fiskefileterne med salt og peber.

Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fiskene steges primært på den ene side i 2-3 min., til kødet begynder at være gennemstegt.

Vend fiskene, og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min. Krydr igen med lidt salt og peber.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?