0
Stegt kuller med salat af mung daal, glaskål, hytteost, sesam & granatæbler

Stegt kuller med salat af mung daal, glaskål, hytteost, sesam & granatæbler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

mung daal / gule linser
1 min.
Mung daal / gule linser

Kog linserne i rigeligt letsaltet vand i 12 min. Kom dem i en sigte, hæld lidt koldt vand over, og lad linserne dryppe af og afkøle let til senere.

granatæble
2 min.
Granatæble:

Granatæblet rulles (se video ovenover) med et let tryk mod bordet, så kernerne (se video ovenover) løsnes indeni. Skær nu en 2-3 mm dyb ridse med en lille skarp kniv hele vejen rundt om midten, og vrid forsigtigt de 2 halvdele fra hinanden. Nu kan du med bagsiden af en stor kokkekniv banke de lækre kerner ud i en lille skål. (Pas på saftstænk på tøjet – det farver, og er svært at få af.)

sesamfrø
5 min.
Sesam:

Rist sesamfrøene på en tør pande til de popper og er gyldne. Knus dem i en morter med lidt salt. 

hytteostsesamfrøristet sesamolieglaskålforårsløg
15 min.
Salat:

Skræl glaskål, og skær den i tynde strimler - brug gerne et mandolinjern! Rens og skær forårsløg i tynde skiver. Brug også en del af de grønne toppe (de gemmes til pynt senere). Vend de kogte linser med hytteost, glaskål, forårsløg og halvdelen af de ristede sesamfrø. Smag til med salt og peber samt ristet sesamolie.

kullerfilet uden skind
25 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker. Krydr med salt og peber. Vend fiskestykkerne i hvedemel, og steg dem på en medium varm pande i godt med neutral olie. Steg dem først på den ene side i 2-3 min., til de er pænt gyldne. Tilføj smørklatter, og når smørret er bruset af, vender du fileterne. Steg videre, mens du hele tiden drypsteger ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde over fisken. Fortsæt drypstegningen i 2 min.

granatæblesesamfrøforårsløg
35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med det sidste sesam, granatæble samt de grønne løgtoppe.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?