0
Stegt kuller med tabbouleh og bruschetta med tomat

Stegt kuller med tabbouleh og bruschetta med tomat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller, Hvedemel, Soya, Nødder, Jordnødder, Gluten, Fuldkornshvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bulgur
1 min.
Bulgur:

Kog bulgur i rigeligt letsaltet vand i ca. 10 min. til den er mør. Hæld derefter bulguren i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra.

rødløgagurkbredbladet persillebulgurtabbouleh krydderihvidløg
3 min.
Tabbouleh:

Skyl grøntsagerne. Skær agurk i tern på ca. 1/2 cm, snit rødløget fint, og vend begge dele med lidt citronsaft. Pil og hak hvidløg fint. (Gem et par fed til brødet, og et par fed til tomaterne). Skyl, tør og hak persillen. Du kan godt bruge de fleste stængler også. Vend det hele i den let afkølede bulgur. Tilsæt god olivenolie og tabboulehkrydderiet. Smag til med citronsaft, salt og peber. 

NB: Hvis du ikke har tabbouleh-krydderi, kan du i stedet bruge tørret spidskommen, korianderfrø, persille og sort peber.

Fif: Brug gerne væden fra de marinerede tomater til bruschetta'erne her i tabboulehen, og er der tomater til overs, kan du også vende dem med i tabboulehen.

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailØlandshvede / Primitivo bollerhvidløgbasilikum
15 min.
Bruschetta med tomat

Del bollerne. Rist bollerne på en pande i god olivenolie sammen med et par hele letknuste hvidløgsfed. Steg, til bollerne er gyldne og sprøde. Skær tomater i tern, og kom dem i en skål. Krydr med salt, sukker og peber samt 1-2 fed finthakket hvidløg. Lad det trække i 10 min. Vend med god olivenolie og plukket og hakket basilikum. Top de lune boller med tomat. 

kullerfilet med skind
25 min.
Fisken:

Del fisken i mindre portionsstykker, og lav 2-3 fine rids i skindsiden på hvert stykke med en skarp kniv. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en meget varm pande. Krydr med salt og peber på kødsiden. Skru lidt ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er den klar til servering. Drys skindet med god flagesalt.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 

Spidskommen, korianderfrø, persille og sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?