0
Stegt kuller med tabbouleh og bruschetta med tomat

Stegt kuller med tabbouleh og bruschetta med tomat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bulgur
1 min.
Bulgur:

Kog bulgur i rigeligt letsaltet vand i ca. 10 min. til den er mør. Hæld derefter bulguren i en sigte, så overskydende væde kan dryppe fra.

rødløgagurkbredbladet persillebulgurtabbouleh krydderihvidløg
3 min.
Tabbouleh:

Skyl grøntsagerne. Skær agurk i tern på ca. 1/2 cm, snit rødløget fint, og vend begge dele med lidt citronsaft. Pil og hak hvidløg fint. (Gem et par fed til brødet, og et par fed til tomaterne). Skyl, tør og hak persillen. Du kan godt bruge de fleste stængler også. Vend det hele i den let afkølede bulgur. Tilsæt god olivenolie og tabboulehkrydderiet. Smag til med citronsaft, salt og peber. 

NB: Hvis du ikke har tabbouleh-krydderi, kan du i stedet bruge tørret spidskommen, korianderfrø, persille og sort peber.

Fif: Brug gerne væden fra de marinerede tomater til bruschetta'erne her i tabboulehen, og er der tomater til overs, kan du også vende dem med i tabboulehen.

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailPrimitivo surdejs bolle med fuldkornhvidløgbasilikum
15 min.
Bruschetta med tomat

Del bollerne. Rist bollerne på en pande i god olivenolie sammen med et par hele letknuste hvidløgsfed. Steg, til bollerne er gyldne og sprøde. Skær tomater i tern, og kom dem i en skål. Krydr med salt, sukker og peber samt 1-2 fed finthakket hvidløg. Lad det trække i 10 min. Vend med god olivenolie og plukket og hakket basilikum. Top de lune boller med tomat. 

kullerfilet med skind
25 min.
Fisken:

Del fisken i mindre portionsstykker, og lav 2-3 fine rids i skindsiden på hvert stykke med en skarp kniv. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en meget varm pande. Krydr med salt og peber på kødsiden. Skru lidt ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er den klar til servering. Drys skindet med god flagesalt.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?