0
Stegt kuller og mutabbal med stegte rosenkål og hvide bønner

Stegt kuller og mutabbal med stegte rosenkål og hvide bønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

auberginehvidløgtahin
Mutabbal (Palæstinensisk auberginedip):

Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 10-15 gange. Halver den, og læg den i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp generøst med en god olivenolie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 250 grader varm ovn i 20-25 min., til auberginen er mør og gylden. Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud med en ske. Undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges). Blend frugtkødet sammen med rå hvidløg (brug det halve her!), tahin og citronsaft og god olivenolie til du opnår god konsistens. Smag blandingen til med salt og peber, og juster med mere citron.

rosenkålvalnøddekernercitronhvide bønnerbredbladet persillehvidløg
Salat af stegte rosenkål, hvide bønner, valnødder og persille:

Dræn vandet fra bønnerne og skyl dem grundigt! Lad dem dryppe af i en sigte et par minutter. Fjern de yderste blade på rosenkålene, og del dem i 2 halve. Steg rosenkål på en pande med skærefladen nedad i god olivenolie til de er gyldne og karamelliserede. Pil, og finthak det sidste hvidløg. Kom det hakkede hvidløg på panden med rosenkål, og rist igennem et par minutter sammen med de hakkede valnødder. Krydr med salt og peber. Kom en generøs klump smør rist igennem igen i 1 minut. Kom de drænede bønner på og lad dem varme grundigt igennem et par minutter. Skyl og pluk imens persillen og hak den groft. Vend til sidst det hele sammen og smag til med lidt fintrevet citronskal samt salt og peber.

kullerfilet uden skind
Fisk:

Del fisken i portionsstykker og krydr dem med salt og peber på begge sider, og vend fisken i lidt hvedemel (se video ovenover). Steg fisken i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, krydr igen med salt og peber på begge sider, og tæl til 30, så er fisken klar til servering.

Anretning:

Som vist på billedet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?