0
Stegt kullerfilet med gnocchi, broccoli & granatæble

Stegt kullerfilet med gnocchi, broccoli & granatæble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først. 

  1. Del broccoli i mundrette buketter og skyl dem grundigt
  2. Steg broccoli på en pande i god olivenolie til de begynder at blive gyldne og karamelliserede. 
  3. Pil, og hak hvidløget fint.
  4. Pil og fintsnit rødløg 
  5. Kom halvdelen af det hakkede hvidløg på panden med broccoli, og rist igennem et par minutter. 
  6. Kom rødløg ved og rist med i 1 minut
  7. Krydr med salt og peber. 
  8. Sæt broccoli til side og hold dem lune
  9. Kom de rå ukogte gnocchi på en panden hvor du stegte broccoli, sammen med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  10. Kom det sidste hakkede hvidløg på panden sammen med plukkede og grofthakkede basilikumblade. 
  11. Smag til med salt og peber
  12. Granatæblet rulles (se video ovenover) med let tryk mod bordet, så kernerne løsnes indeni. Skær nu en 2-3 mm dyb rids med en lille skarp kniv hele vejen rundt om midten og vrid forsigtigt de 2 halvdele fra hinanden. Nu kan du med bagsiden af en stor kokkekniv banke de lækre frø ud i en lille skål. (pas på saftstænk på tøjet – det farver og er svært at få af!)
  13. Fisken deles evt. i mindre stykker og krydres med salt og peber. 
  14. Vend fisken i lidt groft rugmel og steg på en mediumvarm pande i godt med smør og olivenolie. 
  15. Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min., indtil den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges i kort tid på den anden side.
Anretning:

Som vist med det sidste basilikum samt drysset med granatæblekerner

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?