Perlecouscous: Kog perlecouscous i rigeligt letsaltet vand i ca. 7-8 min. Dræn vandet fra i et dørslag og giv dem et chok med koldt vand i 10 sekunder. Kom de kogte perler i en skål og vend med det samme lidt god olivenolie i. Snit rødløg, hak hvidløg og pluk og hak basilikum og vend det i sammen med tern af tomat og agurk. Smag til med salt, peber, tabbouleh krydderi og lidt citronsaft - lad det gerne trække i 10 min. inden du serverer.
Fisk: Skær fisken i portionsstykker og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber og steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødsiden netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt evt. et par små klumper smør til panden og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - så er fisken klar til servering.
Manitobaboller: Fugt bollerne med lidt vand og bag dem i 5-6 min. i en 200 grader forvarm ovn.
Anretning: Som vist - med de lune manitobaboller og et stykke citron.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.
Kundekommentarer ()