Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog 8 dl letsaltet vand (eller mælk - det smager bare bedre) op, og pisk polentaen i. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 min. Lad polentaen hvile i 4-5 min. under låg. Rør revet pecorino i (brug halvdelen her), 2-3 spsk. af din bedste olivenolie og/eller lidt koldt smør, og smag til med salt og peber.
Snit spidskål fint. Kassér stokken og de yderste blade. Sautér kålen i en lille tykbundet gryde i en klat smør sammen med finthakket skalotteløg og finthakkede, plukkede timianblade. Skær rabarber i små tern, og tilsæt dem til kålen sammen med fløde og det sidste revne pecorino. Kog ind til let cremet konsistens. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft og -skal.
Soignér fisken, og del den i mindre stykker. Krydr fisken med salt og peber. Steg på skindsiden på en non-stick pande i rigeligt neutral olie. Når skindet er lige ved at være sprødt, kommer du et par klumper koldt smør på panden, og lader det bruse op. Vend fisken og tæl til 30, så er fisken færdig.
Som vist på billedet. Pynt med det sidste timian.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()