0
Skindstegt kullerfilet med stuvet spidskål, rabarber og cremet polenta

Skindstegt kullerfilet med stuvet spidskål, rabarber og cremet polenta

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

polentamelpecorino romano
1 min.
Polenta:

Kog 8 dl letsaltet vand (eller mælk - det smager bare bedre) op, og pisk polentaen i. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 min. Lad polentaen hvile i 4-5 min. under låg. Rør revet pecorino i (brug halvdelen her), 2-3 spsk. af din bedste olivenolie og/eller lidt koldt smør, og smag til med salt og peber.

spidskålfløde 38% (piskefløde)rabarberpecorino romanotimiancitron
10 min.
Stuvet spidskål og rabarber:

Snit spidskål fint. Kassér stokken og de yderste blade. Sautér kålen i en lille tykbundet gryde i en klat smør sammen med finthakket skalotteløg og finthakkede, plukkede timianblade. Skær rabarber i små tern, og tilsæt dem til kålen sammen med fløde og det sidste revne pecorino. Kog ind til let cremet konsistens. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft og -skal.

kullerfilet med skind
20 min.
Fisk:

Soignér fisken, og del den i mindre stykker. Krydr fisken med salt og peber. Steg på skindsiden på en non-stick pande i rigeligt neutral olie. Når skindet er lige ved at være sprødt, kommer du et par klumper koldt smør på panden, og lader det bruse op. Vend fisken og tæl til 30, så er fisken færdig. 

timian
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Pynt med det sidste timian.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?