Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.
Skræl knoldselleri, og skær det i grove chunks. Tag ca. halvdelen af broccolien, gem den ene del til senere, og skær den anden del i stykker på samme størrelse som selleristykkerne. Kom selleri- og broccolistykker op i en gryde, og dæk med vand. Tilsæt et godt skud salt, og kog grøntsagerne helt møre i ca. 20 min.
Skræl løgene, og skær dem i kvarte. Skær det resterende broccoli ud i små mundrette stykker. Vend broccoli og løg med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag grøntsagerne på en bageplade i ovnen i ca. 20 min., til de har taget godt med farve.
Hak nødderne groft med en kniv, og kom dem ind på bagepladen, når grøntsagerne mangler 5-10 min.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Del fisken i kuvertstykker.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden, og giv den evt. et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side. Vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Bemærk, at hvis der er skind på fisken, skal du altid stege fisken på skindsiden først.
Hæld vandet fra broccoli og selleri, men gem lidt af det. Kom broccoli og selleri op i en blender, og tilsæt creme fraiche. Blend suppen helt lind og cremet, og kom den tilbage i gryden. Varm suppen op igen, og smag til med salt og friskkværnet peber. Justér konsistensen på suppen med kogevandet.
Vend de bagte grøntsager med godt med fintrevet citronskal, og anret grøntsagerne i bunden af en dyb tallerken. Kom fisken ovenpå, og kom gerne et par dråber citronsaft på. Hæld den varme suppe ned i tallerkenen, og spis med det samme.
OBS: Billedet viser suppen lavet med blomkål, derfor er suppen hvid.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()