0
Stegt kulmule i broccolissuppe med ristede nødder og bagte løg

Stegt kulmule i broccolissuppe med ristede nødder og bagte løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Knoldselleri, Sesam, Nødder, Soya, Jordnødder, Cashewnødder, Mælk, Kulmule

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleribroccoli
1 min.
Suppe

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.

Skræl knoldselleri, og skær det i grove chunks. Tag ca. halvdelen af broccolien, gem den ene del til senere, og skær den anden del i stykker på samme størrelse som selleristykkerne. Kom selleri- og broccolistykker op i en gryde, og dæk med vand. Tilsæt et godt skud salt, og kog grøntsagerne helt møre i ca. 20 min.

cashewnødderrødløg
5 min.
Løg

Skræl løgene, og skær dem i kvarte. Skær det resterende broccoli ud i små mundrette stykker. Vend broccoli og løg med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Bag grøntsagerne på en bageplade i ovnen i ca. 20 min., til de har taget godt med farve.

Hak nødderne groft med en kniv, og kom dem ind på bagepladen, når grøntsagerne mangler 5-10 min.

kulmule
20 min.
Fisk

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Del fisken i kuvertstykker.

Sæt en pande over ved høj varme,  og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden, og giv den evt. et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side. Vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken. 

Bemærk, at hvis der er skind på fisken, skal du altid stege fisken på skindsiden først.

creme fraiche 38%
25 min.
Suppe

Hæld vandet fra broccoli og selleri, men gem lidt af det. Kom broccoli og selleri op i en blender, og tilsæt creme fraiche. Blend suppen helt lind og cremet, og kom den tilbage i gryden. Varm suppen op igen, og smag til med salt og friskkværnet peber. Justér konsistensen på suppen med kogevandet.

30 min.
Anretning

Vend de bagte grøntsager med godt med fintrevet citronskal, og anret grøntsagerne i bunden af en dyb tallerken. Kom fisken ovenpå, og kom gerne et par dråber citronsaft på. Hæld den varme suppe ned i tallerkenen, og spis med det samme.

OBS: Billedet viser suppen lavet med blomkål, derfor er suppen hvid.

Velbekomme!

Hvad med også at prøve?

Kæmperejer / Gambas

Huskokken og mange af verdens førende kokke kalder dette en af ​​de bedste (store) rejer i verden - og vi modsiger dem ikke. Vildtfanget fra et beskyttet og bæredygtigt fiskeri i det iskolde og rene hav ud for argentinas kyst! Fantastisk delikat saftighed, smag og struktur der minder om en mellemting mellem rejer og hummer. Så lækkert! Perfekte på grillen her til sommer.

Søkogte Skagen rejer

Vores lækre hele søkogte rejer er fanget i den danske del af Nordsøen lige nord for Skagen, derefter kogt på havet og bragt til dig i løbet af få dage.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?