0
Stegt laks i blomkålssuppe med ristede nødder og bagte løg

Stegt laks i blomkålssuppe med ristede nødder og bagte løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkålknoldselleri test
1 min.
Suppe

Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.

Skræl knoldselleri og skær det i grove chunks. Tag ca. halvdelen af blomkålet, gem den ene del til senere og skær den anden del i stykker i samme størrelse som selleristykkerne. Kom selleri- og blomkålsstykker op i en gryde og dæk med vand. Tilsæt et godt skud salt og kog grøntsagerne helt møre - ca. 20 min.

cashewnødder(rød)løgblomkål
5 min.
Løg

Skræl løgene og skær dem i kvarte. Skær det resterende blomkål ud i små mundrette stykker. Vend blomkål og løg med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.

Bag grøntsagerne på en bageplade i ovnen, til de har taget godt med farve - ca. 20.

Hak nødderne groft med en kniv - og kom dem ind på bagepladen, når grøntsagerne mangler 5-10 min.

laks
20 min.
Laks

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken. 

Bemærk- hvis der er skind på fisken skal du altid stege fisken på skindsiden først.

creme fraiche 38%
25 min.
Suppe

Hæld vandet fra blomkål og selleri - men gem lidt af det. Kom blomkål og selleri op i en blender og tilsæt creme fraichen. Blend suppen helt lind og cremet og kom den tilbage i gryden. Varm suppen op igen og smag til med salt og friskkværnet peber. Justér konsistensen på suppen med kogevandet.

30 min.
Anretning

Vend de bagte grøntsager med godt fintrevet citronskal og anret dem i bunden af en dyb tallerken. Kom fisken ovenpå og kom gerne et par dråber citronsaft på. Hæld den varme suppe ned i tallerkenen og spis med det samme.

Velbekomme!

Hvad med også at prøve?

Øko Færdigretter - Klassikerne

Wooden Spoon laver smagsfyldte HEAT middagsretter på glas, som et godt og sundt alternativ i den travle hverdag. Wooden Spoon benytter henkogning hvilket giver lang holdbarhed.

436 kr. Inkl. fragt
Se mere

GRØD Instantgrød

Instantgrød fra GRØD er et hurtigt og nemt alternativ til en sund og velsmagende morgenmad. Findes i 4 varianter.

144 kr. Inkl. fragt
Se mere

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?